0
0
Navigatie
Beoordeeld met een 9.0/10

Wat is bananenbrood?

De naam zegt het eigenlijk al, bananenbrood is een type brood dat bereid wordt uit gestampte bananen, tarwe, water en suiker. Maak je het basisrecept dan is het brood een beetje vochtig, zoet en cakeachtig dat zonder rijsmiddel of gist wordt bereid. Maar zoals al eerder aangegeven zijn er talloze mogelijkheden voor het bereiden van dit overheerlijke brood.

Waar komt bananenbrood oorspronkelijk vandaan? 

Het bananenbrood kent een lange geschiedenis. In 1870 werd voor het eerst bananen geïntroduceerd in Amerika. Het duurde enkele jaren voordat deze fruit verwerkt werd in ander voedsel. In 1930 kwam er steeds meer vraag naar bakpoeder, en dit is dan ook de tijd dat het brood met rijpe bananen zijn intrede maakte in de kookboeken. Toen Chiquita Bananen het recept opnam in het originele Chiquita boek kwam er meer bekendheid over het recept. Ook bestaat het gerucht dat het brood zijn opkomst kent vanwege de recessie in Amerika. Huishoudens gebruikte overrijpe bananen in het brood om verspilling te voorkomen. Wist je dat in de Verenigde Staten op 23 februari Nationale Bananenbrooddag is?

Variaties op bananenbrood

Bananenbrood is voedend. Je kunt kiezen voor een gezonde variant door geen suiker toe te voegen aan het recept of voor een minder gezonde variant door juist wel te kiezen voor suiker of andere zoete toevoegingen. Ook zijn er diverse zuivel- of glutenvrij recepten. In het basisrecept van het bananen brood behoren de volgende ingrediënten: bananen, eieren, amandelmeel, bloem, bakpoeder en suiker. Het basisrecept kun je uitbreiden naar wens. Ben je een liefhebber van chocolade? Kies dan voor een bananenbrood met chocolade en noten. Of houd je meer van een fruitigere variant? Gebruik dan als aanvulling op het recept blauwe bessen of frambozen. Of wat denk je van een carrote cake bananen brood variant. En probeer eens een keer iets heel anders door roomkaas of pindakaas toe te voegen. Je zult verrast zijn hoe heerlijk het is. En natuurlijk kun je het brood ook voor speciale gelegenheden maken. Met Sinterklaas mag een bananen-speculaasbrood niet ontbreken. Ben je veganistisch of volg je een zuivelvrij dieet? Kies dan voor een veganistisch recept waar de boter, eieren of zuivelproducten vervangen worden door andere ingrediënten. 

Soorten bananen

Bananenbrood is niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk te maken. Het grote voordeel van het recept is dat je werkelijk alle soorten bananen kunt gebruiken, ongeacht welke kleur ze hebben. Bananen worden tijdens het bakproces zachter. Wil je toch rijpe bananen gebruiken, wikkel ze dan in een bruine papieren zak met andere rijpe bananen of ander rijp fruit en laat ze een nacht staan. Rijpe bananen zijn perfect voor het maken van een bananen brood, zelfs overrijpe bananen met bruine vlekken of zelfs helemaal bruine bananen. 
Nu je alle ins en outs hebt gelezen over bananenbrood, kun je aan de slag met bakken. Wij wensen je veel bakplezier! Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Bakwinkel.
Veelgestelde vragen
Waar kun je de lekkerste ingrediënten voor koolhydraatarm brood kopen?

Je vindt de allerlekkerste ingrediënten voor koolhydraatarm brood bij Bakwinkel. Wij bieden een breed assortiment van hoogwaardige ingrediënten en bakgerei, zodat jij het perfecte ketovriendelijke brood kunt bakken.

Welke soorten meel zijn koolhydraatarm?

Koolhydraatarme meelsoorten zijn onder andere amandelmeel, kokosmeel, lijnzaadmeel en lupinemeel. Deze meelsoorten zijn een uitstekend alternatief voor tarwemeel en zorgen voor heerlijke koolhydraatarme broden en gebakjes.

Welk soort brood heeft de minste koolhydraten?

Het brood met de minste koolhydraten is keto brood. Dit brood is gemaakt van koolhydraatarme ingrediënten zoals amandelmeel en kokosmeel en bevat zeer weinig koolhydraten in vergelijking met traditioneel brood.

Is koolhydraatarm brood beter dan gewoon brood?

Koolhydraatarm brood kan beter zijn voor mensen die een koolhydraatarm of keto dieet volgen, of voor personen die hun inname van koolhydraten willen verminderen. Het is belangrijk om te kiezen voor kwalitatieve ingrediënten en een evenwichtig dieet aan te houden, zodat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...