0
0
Navigatie
Bekijk assortiment
Assortiment
Thema's

Jouw baksels verpakken en presenteren

Wanneer je hard je best hebt gedaan en prachtige bakcreaties gemaakt hebt, is het belangrijk om jouw baksels goed te verpakken en mooi te presenteren. Daarom koop je jouw verpakkingen en presentatie materialen bij Bakwinkel.
 
Wij snappen hoe belangrijk het goed bewaren, vervoeren en presenteren van bakcreaties is. Daarom bieden wij alleen verpakkingsmateriaal van de hoogste kwaliteit. Denk hierbij aan plastic zakken en papieren zakken, alsmede gebaksdozen om jouw baksels goed te bewaren en te vervoeren. Het is natuurlijk ontzettend zonde als jouw taarten, koekjes of brood bederven of kapot gaan. 
 
Jouw verpakkingen moeten natuurlijk precies bij jouw gerechten en baksels passen. Daarom bestel je bij Bakwinkel verpakkingen in de juiste maten en van de juiste materialen voor jouw bakcreatie. Met onze verpakkingen kun jij zo lang mogelijk genieten van jouw heerlijke broodjes of taart.

Bewaarpotten kopen

Bij Bakwinkel vind je de glazen potten die jij nodig hebt om je baksels en ingrediënten zo goed mogelijk te bewaren. Zo kun je bij ons een weckpot kopen. Een weckpot gebruik je bijvoorbeeld voor het inmaken van groenten en fruit. Je kan dan je zelfgemaakte jam of appelmoes bewaren in je luchtdichte weckpot. 
 
Met een voorraadpot bewaar jij niet alleen je pasta en rijst. Ook snoepgoed en kruiden kun je in een voorraadpot bewaren. Voorraadpotten zijn dus erg handig om in je keuken te hebben staan.
 
In kruidenpotjes bewaar jij de gedroogde kruiden die je natuurlijk ook bij Bakwinkel besteld hebt. Met onze kruidenpotjes met strooideksel bewaar jij jouw kruiden totdat je ze nodig hebt voor jouw verrukkelijke bakproject.  
 
Mason Jars zijn ook weckpotten die je kan gebruiken voor het wecken en bewaren van groenten en fruit. Maar met Mason Jars kun je veel meer. Het is helemaal hip om ijskoffie en smoothies te serveren in Mason Jars. En voor een goede reden. Mason Jars zien er namelijk hartstikke leuk uit!

Taartdozen

Jouw zelfgebakken taart wil je natuurlijk goed bewaren en vervoeren. Het is erg jammer als je hard hebt gewerkt aan je taart en hij dan kapot gaat. Gelukkig bestaan er speciale verpakkingen voor taarten die dit debacle voorkomen. Met een taartdoos verpak en vervoer je jouw taart met gemak. In de taartdoos bewaar jij je taart of vlaai makkelijk in de ijskast of in de diepvries. Super handige verpakkingen dus!
 
Je kunt kiezen uit verschillende soorten taartdozen. Elke taart is natuurlijk anders en ze verdienen de verpakkingen die het beste bij hun vorm passen. De meest gebruikte taartdoos is een zwanenhals taartdoos. Je kunt de zwanenhals taartdoos in verschillende maten krijgen. Ze zijn makkelijk te vouwen en nemen niet veel ruimte in als ze nog plat zijn. Daarom kun je verschillende taartdozen kopen en er eentje opvouwen wanneer je hem nodig hebt.
 
Hoge taartdozen zijn erg handig voor hoge taarten, zoals slagroomtaarten. Zo vermijd je dat de bovenkant van je taart platgedrukt wordt in de doos. Als je doos nog te laag is, kun je hem makkelijk verhogen met een kartonnen taartdoos verhoger. Jij kunt dus de verpakkingen voor je taarten precies zo maken als je wil. 
 
Taartdozen kun je ook met een plastic venstertje kopen. Een taartdoos met venster is vooral leuk als een geschenkdoos. Je kunt je taart namelijk goed zien door het raampje in de doos. Ook taartdozen met een venster kun je in verschillende maten krijgen. Zoals een lange taartdoos voor een slof.
 
Vergeet ook niet je cakeboards en cakedrums. Een cakeboard is een kartonnen plaat waar je je cake op zet voordat je hem in de doos doet. Zo lekt vocht van de cake of de taart niet door de onderkant van je taartdoos. Cakedrums zijn overtrokken met folie en daardoor een stuk steviger dan kartonnen cakeboards. Cakedrums zijn daardoor handig voor als je je taart voor een langere tijd wil presenteren of als je ijstaart wil vervoeren of presenteren.

Gebaksdozen voor cupcakes, koekjes en bonbons

Naast taartdozen kun je ook kiezen uit verschillende verpakkingen voor gebak. Denk bijvoorbeeld aan cupcake doosjes. Cupcake doosjes zijn handige verpakkingen voor cupcakes, maar ze zijn ook heel leuk om cupcakes in te presenteren. Deze kartonnen doosjes hebben gaten in de vorm van cupcakes en muffins, zodat je jouw cupcakes in je cupcake doosje kunt vervoeren zonder dat ze verschuiven. Deze doosjes heb je in verschillende maten. Zo kun je één cupcake verpakken met een cupcakedoosje voor een enkele cupcake. Maar je kunt ook cupcake doosjes kopen voor twee, vier, zes, twaalf of zelfs vierentwintig cupcakes. Onze cupcake verpakkingen zijn voor de beginnende thuisbakker en voor de professionele bakker. Je vindt bij ons dus verpakkingen op maat voor jouw bakproject.
 
Als je zelf bonbons hebt gemaakt, zijn bonbon doosjes ook erg handig. Bonbon doosjes kun je in allerlei verschillende kleuren kopen. Zo maak je met mooie pralinedoosjes een leuk geschenk van jouw zelfgemaakte chocolaatjes. 
 
Ten slotte moet je je koekjes natuurlijk ook goed bewaren. Voor macarons kun je een macarons doosje kopen. Deze siliconen doosjes zijn door hun unieke vorm perfect voor het bewaren van macarons. Heb je andere koekjes gemaakt? Dan is een koekblik een betere keuze. In een koekblik kun je verschillende koekjes luchtdicht bewaren zodat ze zo lang mogelijk lekker blijven.
 
Met het veelzijdige assortiment aan verpakkingen bewaar jij je koekjes, taarten en gebak makkelijk, stevig en lang.

Taart presenteren

Jouw prachtige taart wil je natuurlijk ook mooi presenteren. Denk bijvoorbeeld aan taartplateaus. Jouw taart straalt op een taartplateau. Jouw bakcreatie moet natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling staan. Met een verhoogd taartplateau of met een taartplateau met een kap is jouw taart het eerste dat gasten zien. En met een taartstandaard of etagère presenteer jij meerdere taarten.
 
Ook cupcakes wil je natuurlijk mooi presenteren, zeker als ze voor een traktatie zijn. Daarom kleed je je cupcakes en muffins prachtig in cupcake vormpjes. Met cupcake vormpjes en muffin vormpjes geef je jouw cupcakes een gezellig jasje. Maak je cupcakes helemaal af met de cupcake cups die bij jouw cakejes en bij de gelegenheid passen. Met de verschillende kleuren en designs van onze cupcake cups presenteer jij jouw cupcakes met flair.
 
Jouw cupcakes en koekjes kun je ook presenteren met standaarden. Denk bijvoorbeeld aan een macaron standaard. Deze standaard maakt de presentatie van jouw macarons oogverblindend. Als je op elk niveau van de standaard een andere kleur macaron presenteert, krijg je een leuke regenboog aan macarons. En cupcakes op een standaard zien er natuurlijk ook een stuk leuker uit dan in een doosje. Deze standaarden zijn perfect voor in je bakkerij of bij een high tea. 

Brood verpakkingen

Jouw versgebakken brood wil je natuurlijk ook goed bewaren. Brood kan snel oud en hard worden. Daarom bewaar jij jouw brood in een broodzak. Kies uit een katoenen broodzak of uit een papieren broodzak. 
 
Katoenen broodzakken zijn herbruikbaar en daardoor een duurzame keuze. In katoen kan het brood ademen, maar niet uitdrogen. Als je merkt dat je brood in een katoenen broodzak toch wat snel uitdroogt, kun je je brood inpakken met bijenwasdoeken voordat je het in de broodzak doen. 
 
Natuurlijk kun je voor je brood ook uit andere verpakkingen kiezen. Zo heb je natuurlijk ook de papieren broodzak. Brood kun je goed bewaren in een papieren broodzak. Je kunt een broodzak van 100% papier kiezen of een papieren broodzak met een plastic venster. Door dit transparante venster kun je jouw zelfgebakken brood bewonderen. 
 
Voor je andere baksels en ingrediënten kun je natuurlijk ook verpakkingen kopen bij Bakwinkel. Denk bijvoorbeeld aan puntzakken voor snoepgoed. Blokbodemzakken zijn erg handig als je je zak met kleine ingrediënten moet vullen, zoals noten. Deze verpakkingen blijven namelijk rechtop staan terwijl je ze vult.
 
Ook het materiaal van de verpakkingen verschilt. Soms is plastic beter als je jouw baksels of ingrediënten luchtdicht wil verpakken. Soms zijn papieren zakken juist handiger. Meestal geldt dat je papieren zakken gebruikt wanneer je iets knapperig wil houden. Denk aan broodjes en koekjes. Fruit kun je beter in een plastic zakje bewaren om het langer vers te houden.

Brood presenteren

Natuurlijk ben je ontzettend trots op jouw versgebakken brood. Je wil jouw brood dan ook mooi presenteren. Voor brood presenteren heb je verschillende opties.
 
In een broodmandje leg je jouw broden. Brood presenteer je als een echte bakker in een broodmand. Broodmanden kun je in verschillende stijlen kopen. Je kunt stokbroden bijvoorbeeld presenteren in een stokbroodmand. Deze mand is hoger dan andere broodmandjes, zodat jouw stokbroden niet uit de mand vallen. 
 
Broodmanden zijn er in verschillende vormen. Je kunt bijvoorbeeld ronde manden gebruiken om jouw brood te presenteren. Dit is erg leuk voor broodjes. Een rechthoekige broodmand is handig voor een heel brood. Rieten broodmanden zijn het populairst, maar je kunt broodmanden ook van wilg of ander materiaal maken. 
 
Een broodplank is erg leuk om jouw broodjes op tafel te presenteren. Leg jouw brood of broodjes voor het ontbijt op een broodplank om jouw broodjes net wat leuker te presenteren dan op een bord of in een kom. 

Jouw baksels vers houden

Jij wil jouw creaties natuurlijk zo lang mogelijk vers houden. Ook voor vers houden hebben wij de beste verpakkingen. Denk bijvoorbeeld aan vershoudzakjes. Vershoudzakjes kun je van papier of plastic krijgen. 
 
Er zijn verschillende soorten vershoudzakjes. Papieren vershoudzakjes koop je in verschillende maten. Papieren verpakkingen zijn handig voor bijvoorbeeld churros. Maar kleinere zakjes zijn perfecte papieren boterhamzakjes. 
Gripzakjes zijn afsluitbare plastic zakjes. Je kunt van alles bewaren in gripzakjes. Je kunt ze als boterhamzakjes gebruiken, maar ook voor het vers houden van fruit. Je kunt bijvoorbeeld druiven meenemen naar school of naar het werk met gripzakjes. En met plastic diepvrieszakjes vries je makkelijk jouw baksels of ingrediënten in. 
 
Naast plastic en papieren verpakkingen is folie ook handig voor het vers houden van jouw bakcreaties. Alumiumfolie is handig voor het vers houden van bijvoorbeeld groenten. Je gebruikt aluminiumfolie ook als je pannenkoeken of flensjes maakt. Je legt de pannenkoeken die al klaar zijn op een bord onder een laag aluminiumfolie. Zo houd je ze lekker warm terwijl je de rest bakt. Met huishoudfolie of plastic folie kun je bijna alles vers houden. Verpak jouw etensresten in plastic folie en zet jouw bord of schaaltje zo in de koelkast. 
 
Om jouw koekjes, brood, taarten en ingrediënten vers te houden, heb je dus goede verpakkingen nodig. De beste verpakkingen koop je bij Bakwinkel.

 

Veelgestelde vragen
Waar koop je de beste verpakkingen voor voedsel?

De beste verpakkingen voor gebak, brood, koekjes en ingrediënten koop je bij Bakwinkel. Bij Bakwinkel snappen wij hoe belangrijk het is om je versgebakken creaties zo lang mogelijk te bewaren. Je wilt namelijk zo lang mogelijk genieten van jouw baksels. Daarom zijn onze verpakkingen van de hoogste kwaliteit. Daarnaast hebben we verpakkingen in diverse maten en van diverse materialen.

Waar kan je taartdozen kopen?

Bij Bakwinkel kun je alle soorten taartdozen kopen. Denk aan taart verpakkingen zoals zwanenhals taartdozen, hoge taartdozen en taartdozen met een venstertje. Ook andere gebaksdozen zoals cupcakedozen,macarons doosjes en bonbon doosjes koop je bij Bakwinkel.

Hoe kun je het beste versgebakken brood bewaren?

Versgebakken brood kun je het beste bewaren in een broodzak. Je kunt dan een katoenen broodzak of papieren broodzak gebruiken als je de korst lekker knapperig wil houden. Als je je brood wil invriezen, verpak je je brood in een plastic broodzak. Alle broodzakken en verpakkingen koop je bij Bakwinkel.

Hoe bewaar je macarons?

Macarons kun je bewaren in een macaron doosje. Een macaron doosje is een siliconen doosje met macaronvormpjes erin. Zo houd je je macarons vers en zorg je ervoor dat ze niet tegen elkaar aan gaan plakken. Het macaron doosje bewaar je in de koelkast. Macaron doosjes en andere vershouddoosjes koop je bij Bakwinkel.

Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...