0
0
Navigatie
Beoordeeld met een 9.0/10

Pannenkoeken

Als er één gerecht is dat geliefd is bij jong en oud, dan zijn het wel pannenkoeken. Dit oer-Hollandse gerecht is heerlijk als ontbijt, lunch of diner en kan op talloze manieren worden bereid en geserveerd. Bij onze online bakwinkel bieden we alle ingrediënten en tips die je nodig hebt om de perfecte pannenkoeken te maken. Lees verder en ontdek ons aanbod voor de lekkerste pannenkoeken.

Pannenkoeken bakken met Bakwinkel

Wat wil jij weten over pannenkoeken maken? 

Of je nu een beginner bent of een ervaren pannenkoekenbakker, er zijn altijd vragen waar je tegenaan loopt bij het maken van de perfecte pannenkoeken. Wil je weten hoe je een luchtig beslag kunt maken dat niet te droog of te nat wordt? Of zoek je juist inspiratie voor nieuwe smaakcombinaties en toppings? Ben je benieuwd naar de beste manier om je pannenkoeken te bakken, zodat ze mooi egaal van kleur en textuur zijn?
 
Bij onze online bakwinkel hebben we alle kennis en tools om al je vragen over pannenkoeken maken te beantwoorden. We bieden verschillende soorten pannenkoekenmixen en -meel aan, waardoor je eenvoudig en snel een lekker beslag kunt maken. Daarnaast hebben we alle toppings en siropen om je pannenkoeken extra smakelijk te maken, zoals stroop, bessen en fruit, chocolade en nog veel meer.
Vijfde generatie molenaars Al méér dan 100 jaar ervaring
Direct uit voorraad bestellen Snelle en betrouwbare levering
Kwaliteit staat ver voorop Kwaliteit uit binnen- en buitenland
Veilig achteraf betalen Risicoloos bestellen
Veelgestelde vragen
Waar koop ik ingrediënten voor pannenkoeken?

Bij Bakspullen kun je alle ingrediënten kopen die je nodig hebt om pannenkoeken te maken. Onze webshop heeft alles van pannenkoekenmixen en bakbenodigdheden tot ingrediënten als suiker, meel en bakpoeder.

Welke bakbenodigdheden heb ik nodig om pannenkoeken te maken?

Om pannenkoeken te maken heb je een paar basis bakspullen nodig, zoals een kom, garde, pannenkoekenpan of koekenpan en spatel. Bovendien kun je alle bakspullen van Bakspullen gebruiken, zoals maatbekers en -lepels, en een keukenweegschaal voor extra gemak.

Wat zijn enkele toppings die ik voor pannenkoeken kan gebruiken?

Je kunt creatief zijn met je pannenkoek toppings! Van vers fruit, chocoladeschilfers en noten tot hartig spek of kruiden - de mogelijkheden zijn eindeloos. Wees creatief en veel plezier met het experimenteren met verschillende smaken.

Waar vind ik pannenkoeken recepten?
Bij Bakspullen vind je allerlei pannenkoeken recepten. We hebben recepten voor verschillende soorten pannenkoeken, maar ook voor pannenkoeken maken met pannenkoekenmixen zodat je in een mum van tijd je favoriete pannenkoeksoort maakt.
Hoe maak ik koolhydraatarme pannenkoeken?

Koolhydraatarme pannenkoeken zijn een lekker en gezond alternatief voor traditionele pannenkoeken. Om ze te maken, heb je ingrediënten nodig zoals amandelmeel, kokosmeel of lijnzaadmeel voor het beslag, en andere koolhydraatarme toppings zoals bessen en noten. Recepten voor keto pannenkoeken vind je volop bij Bakspullen!

Hoe maak ik vegan pannenkoeken?

Vegan pannenkoeken maken is makkelijk! Het enige dat je hoeft te doen, is de eieren en zuivelingrediënten te vervangen door veganistische alternatieven, zoals amandelmelk en azijn. Daarnaast vind je bij Bakspullen tal van vegan pannenkoekrecepten.

Hoe verwarm en bewaar ik mijn zelfgemaakte pannenkoeken?

Als je pannenkoeken eenmaal gebakken zijn, kun je ze maximaal vier dagen in de koelkast bewaren. Om ze opnieuw op te warmen, leg je ze gewoon op een magnetronbestendig bord en verwarm je ze een paar seconden tot ze warm zijn. 

Pannenkoeken maken: ingrediënten en bakspullen

Pannenkoeken maken is een makkelijke manier om een heerlijke en verse maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast kun je ontzettend veel met pannenkoeken. Of je nu meer van zoete pannenkoeken of van hartige pannenkoeken houdt, als je een pannenkoek kan maken, kun je ontzettend veel verschillende recepten maken. 
 
Voor pannenkoeken bakken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je maakt je pannenkoeken beslag met (spelt)bloem, melk, eieren, roomboter en zout. Dit heb je dus waarschijnlijk al in huis. En zo niet, dan vind je hier alle pannenkoek ingrediënten die je nodig hebt om zelf de lekkerste pannenkoeken te maken. 
 
Verder heb je ook weinig bakspullen nodig. Je pannenkoeken beslag meng je met een garde in een mengkom. Met een pollepel voeg je je pannenkoekbeslag toe aan de pan. En voor pannenkoeken maken gebruik je een pannenkoekenpan of een andere platte, ondiepe pan. 
 
Een pannenkoekenpan is wel handig als je vaak pannenkoeken bakt. Een pannenkoekenpan is op het juiste formaat voor lekkere dunne pannenkoeken en crêpes. Daarnaast heeft een pannenkoekenpan een extra lage rand, waardoor je je pannenkoek makkelijk van de pan op het bord schuift. 

Pannenkoekenbeslag maken

Je basis pannenkoekenbeslag maak je dus met bloem, melk, eieren, roomboter en zout. Pannenkoekbeslag maken is helemaal niet lastig. Je zeeft je bloem en zout boven een beslagkom. Je voegt je eieren en de helft van je melk toe. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn afhankelijk van hoeveel pannenkoeken je wil maken. Je klopt het beslag met een garde. Dan schenk je de rest van de melk erbij en klop je opnieuw. Het beslag moet dan rusten. Je dekt de beslagkom af met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Na 30 minuten kun je de pannenkoeken met wat boter in de pan bakken. 
 
Je kunt ook een pannenkoekenmix gebruiken voor pannenkoeken maken. Als je een Koopmans pannenkoekenmix gebruikt, hoef je zelf alleen melk en eieren toe te voegen. Je kunt een pannenkoekmix gebruiken die past bij jouw recept. Je kunt bijvoorbeeld een naturel pannenkoekenmix gebruiken voor gewone pannenkoeken. Als je gezonde pannenkoeken wil bakken, kun je de Koopmans biologische meergranen pannenkoekenmix of de Koopmans volkoren pannenkoekenmix nemen. En met de pannenkoeken mix compleet hoef je alleen nog water toe te voegen. Hartstikke simpel dus!

Pannenkoeken bakken

Als je je pannenkoekenbeslag hebt, kun je daar je favoriete ingrediënten aan toevoegen. Als je bijvoorbeeld bananen pannenkoeken wil maken, kun je de bananen samen de eieren mixen met een staafmixer. Zo voeg je dus banaan toe aan je pannenkoekbeslag.  
 
Voor havermout pannenkoeken maken heb je ook een staafmixer of blender nodig. Je mixt een banaan, eieren, havermout, zout, kaneelpoeder, melk en bakpoeder met de staafmixer of in de blender. Dan is je beslag af en kun je je pannenkoeken bakken. 
 
Je kunt ook hartige pannenkoeken maken. Een simpel recept voor hartige pannenkoeken is spinazie pannenkoeken maken. Je maakt dan je beslag, drukt zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, en voegt de kleine stukjes spinazie toe aan je beslag. Roer het er goed doorheen, en bak het in de pan. Je kan nog geitenkaas of zalm toevoegen. Koude ingrediënten, zoals geitenkaas en walnoten brokkel of strooi je over het pannenkoekenbeslag wanneer je je pannenkoek omdraait in de pan. 
 
Ten slotte kun je ook flensjes maken. Flensjes zijn hele dunne pannenkoeken. Je kunt ze maken met dezelfde ingrediënten als pannenkoeken. Je doet dan je bloem en zout in een beslagkom. Als je droge ingrediënten in de kom liggen, doe je de eieren erbij. Voeg de melk beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren. Als je beslag in de pan ligt, draai je deze een beetje rond. Je kunt flensjes ook luchtig maken door spuitwater te gebruiken. 
 
Er zijn nog ontzettend veel soorten pannenkoeken die je kunt maken. Denk aan chocolate chip pancakes, crêpes, appelpannenkoeken, en pannenkoeken met spek en kaas. Kijk op de website voor pannenkoek recepten.

Glutenvrije, koolhydraatarme en vegan pannenkoeken maken

Glutenvrije pannenkoeken maken is niet heel anders dan gewone pannenkoeken maken. Je gebruikt gewoon eieren, boter, melk en zout. Je gebruikt dan een glutenvrije meel, zoals boekweitmeel. Bekijk ons recept voor boekweit pannenkoeken eens. 
 
Koolhydraatarme pannenkoeken hebben wat meer verschillende ingrediënten. Je gebruikt mascarpone in plaats van melk. Tarwebloem vervang je door amandelmeel. Verder gebruik je zout, roomboter en eieren. Dan kun je genieten van een verantwoorde pannenkoek.
 
Vegan pannenkoeken maken is net zo makkelijk als gewone pannenkoeken bakken. Je vervangt de melk door een plantaardige melk, zoals sojamelk. En de eieren vervang je door niks. Je kan namelijk best pannenkoeken maken zonder eieren. Je beslag zal bestaan uit bloem of meel, plantaardige melk, zout, olie (in plaats van boter in de pan) en bakpoeder. Vegan pannenkoeken zijn dus net zo makkelijk én lekker.
alt=
Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...