0
0
Navigatie
Beoordeeld met een 9.0/10

Wat is de afkomst van pizza?


Pizza is van oorsprong een Italiaans gerecht. Het bestaat uit een bodem van pizzadeeg belegd met allerlei groente, kaas, vis en vlees. Denk aan tomaten, champignons, olijven, salami, mozzarella, ansjovis. Het begon allemaal rondom het Middellands Zeegebied waar al duizenden jaren ronde broden werden gebakken die als borden dienden. Napels was de eerste stad in Italië waar mensen het pizzadeeg bereiden en opaten. Momenteel is het gerecht wereldwijd niet meer weg te denken uit de keukens. 

Welke pizza soorten zijn er?

De Napolitaanse stijl van pizzabereiding staat op de UNESCO lijst. De pizza margarita, bereid met tomaten, mozzarella en basilicum, is opgedragen aan koningin Margaretha van Italië en geïnspireerd op de Italiaanse vlag: rood, groen en wit. De pizza Funghi is bereid met champignons, tomaat en mozzarella. Liefhebbers van salami kiezen voor de pizza met tomaat, mozzarella en salami. Dit zijn enkele pizza's, maar de menukaart staat vol met tientallen soorten, voor ieder wat wils. Ben je vegetarisch? Geen probleem, er zijn ook pizza's die belegd zijn met alleen groenten. Pizzaliefhebbers hebben de keuze uit gevouwen en opgerolde pizza's. Een gevulde dubbelgevouwen pizza heet calzone. Een pizza calzone is naast tomaat en mozzarella gevuld met diverse andere ingrediënten. Een typische Siciliaanse variant is de cuddiruni. Dit is een opgerolde en dichtgevouwen pizza met ui, mozzarella, vleeswaar mortadella, ansjovis en olijven. 

Hoe maak je pizzadeeg?


Zelf pizzadeeg maken is heel eenvoudig en ook nog eens lekker. Je hebt de keuze uit 2 varianten: de pizzabodem met een rijstijd van 1 uur of pizzadeeg met een rijstijd van 4 tot 5 uur. Beiden zijn heerlijk, alleen de tijd van bereiden is anders. Mocht je de tijd hebben, kies dan voor de langere rijstijd voor de beste smaak. Hoe langer het pizzadeeg de tijd krijgt om te rijzen, des te meer smaak ontwikkelt het deeg. Wat heb je nodig voor het basisrecept? Bloem, gedroogde gist, zout, water en olijfolie. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 15 minuten liggen. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en maak er bolletjes van. Laat het pizzadeeg 4 tot 5 uur rijzen afgedekt en op kamertemperatuur. Nu kun je gaan starten met het beleggen van de pizzabodem met saus en ingrediënten naar keuze. Bak de pizza 10 tot 15 minuten gaar.

Meer informatie?

Bij Bakwinkel vind je kwalitatieve en verse ingrediënten voor het maken van pizzadeeg.  Naast ingrediënten vind je op de webshop een groot aanbod van benodigdheden voor in de keuken. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met de bakkers van Bakwinkel.
 
Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...