0
0
Navigatie
Bekijk assortiment
Assortiment
Thema's

Wat is een broodmix Oberlander?

Een Oberlander brood is dus een licht zurig en fris Duits brood. Dit bijzondere brood wordt gemaakt met een mix van tarwebloem en roggebloem. Daarnaast heb je ook water, bakkersgist, bakkerszout, tarwegluten, sorbinezuur, calciumpropinaat en roggezuurdesem nodig als je Oberlander brood bakt zonder een broodmix Oberlander. Dat zijn nogal wat ingrediënten!
 
In een Oberlander broodmix zit het gros van deze ingrediënten al. Dat is wel zo handig, vooral omdat een aantal van deze ingrediënten moeilijk te krijgen zijn als particulier. Met de kant-en-klare  broodmix Oberlander maak je een overheerlijk brood zonder een waslijst aan ingrediënten te hoeven verzamelen. Je moet namelijk alleen nog maar water toevoegen. 
 
Wanneer je zelf dit Duitse brood maakt met een recept voor Oberlander brood, kun je de conserveermiddelen natuurlijk wel achterwege laten. Je mist dan sorbinezuur en calciumpropinaat. Je brood is dan minder lang houdbaar. Wil je je brood langer kunnen bewaren? Dan heb je dus een broodmix voor Oberlander brood nodig. 

Waarom een Oberlander broodmix voor Oberlander brood bakken?

Met een broodmix Oberlander heb je al jouw ingrediënten dus al bij elkaar. Vooral als je niet vaak brood bakt, is het handig om precies genoeg voor één brood of een aantal broodjes te hebben. Daarnaast heb je voor Oberlander brood ingrediënten nodig die je niet voor andere broodsoorten nodig hebt. Deze ingrediënten blijven dus in de keukenkast staan totdat je een aantal Oberlander broden gebakken hebt. 
 
Dit frisse en zurige Duitse brood is een bijzondere broodsoort met meer verschillende ingrediënten dan bijvoorbeeld wit brood of volkoren brood. Die ingrediënten moet je in de juiste hoeveelheden toevoegen om een lekker brood te kunnen bakken. In de Oberlander broodmix zitten de ingrediënten in de juiste hoeveelheden voor een overheerlijk fris en lichtzurig brood. 

Broodmix Oberlander ingrediënten

Jouw broodmix Oberlander bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om een heerlijk Duits brood te bakken. Naast tarwebloem en roggebloem, bevat deze mix ook voorverstijfselde tarwebloem, tarwemoutmeel, tarwegluten en geroosterd tarwemoutmeel. Ook bevat de mix melkzuur. Soms wordt Oberlander brood met karnemelk of zuurdesem gemaakt om het brood zijn karakteristieke zurige en frisse smaak te geven. Het melkzuur doet dit ook. Maar je hoeft niet zelf nog zuurdesem te maken of karnemelk in huis te halen. 
 
Samen met het bakkerszout en de droge gist in de broodmix Oberlander, heb je dan alles wat je nodig hebt voor een zalig brood. Je hoeft zelf alleen nog maar water toe te voegen.
 
Daarnaast bevat de broodmix Oberlander ook meelverbetermiddelen en broodverbetermiddelen. Ascorbinezuur, de emulgator en enzymen zorgen ervoor dat je een luchtiger, hoger en malser brood bakt met en lekkere korst. 

Broodmix Oberlander recept

Als je dit Duitse brood gaat bakken met de broodmix Oberlander, heb je dus alleen de broodbakmix en water nodig. De Oberlander broodmix meng je met het water en kneed je totdat je een deegbal hebt. Het deeg laat je dan ongeveer een uur rijzen in een afgedekte beslagkom. 
 
Je vet dan je broodblik in met boter of een plantaardige olie. Wanneer het deeg klaar is met rijzen, druk je de lucht eruit. Je legt het deeg dan in de ingevette broodvorm en laat het nog anderhalf uur rijzen. Daarna kun je je brood bakken in een voorverwarmde oven. In ongeveer 25 minuten bak je je brood gaar in de over op 220 graden. 
 
Heb jij ook zin gekregen om een zalig Oberlander brood te bakken? Bestel dan snel een broodmix Oberlander!
Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...