0
0
Navigatie
Beoordeeld met een 9.0/10

Volkorenbrood

Volkorenbrood is de gezondste keuze van alle broodsoorten. Dit komt doordat dit broodsoort gemaakt is van 100% volkorenmeel. Is een brood niet gemaakt van 100% volkorenmeel, dan mag het brood volgens de wet geen volkorenbrood genoemd worden. Volkorenbrood bestaat uit fijngemalen kiemen en zetmelen. Het komt ook wel eens voor dat het volkorenmeel ook nog bestaat uit hele of gebroken tarwekorrels.

Witbrood

Witbrood kenmerkt zich door het witgekleurde brood. Dit broodsoort is gemaakt van bloem en dit bevindt zich in het middelste gedeelte van de graankorrel, ook wel de meelkern genoemd. Doordat de kiemen en zemelen volledig zijn uitgezeefd, bevat dit brood de minste voedingsstoffen.

Meergranenbrood

De naam van meergranenbrood zegt het al, dit broodsoort bestaat uit meer graansoorten dan alleen tarwe. Andere graansoorten kunnen zijn: rijst, spelt, gerst, maïs, boekweit. Dit brood is uniek! Het brood kan worden gemaakt van meel, bloem of volkorenmeel.

Bruinbrood

Bruinbrood is een broodsoort dat gemaakt is van meel en bloem. Kenmerkend aan bruinbrood zijn de kiemen van de graankorrels die (deels) zijn uitgezeefd. Het nadeel hiervan is dat broodbruin minder vitamines, mineralen en voedingsvezels heeft dan volkorenbrood.

Stokbrood

De meeste denken dat stokbrood uit Frankrijk komt omdat in dit land stokbrood een onmisbare toevoeging is aan een maaltijd. Maar dit is niet juist. De bereidingswijze van dit broodsoort komt uit Oostenrijk. Daarom wordt stokbrood in Frankrijk ook wel ‘Weens brood’ genoemd. In Nederland wordt dit broodsoort geserveerd bij een barbecue of bij een borrelplank met kruidenboter of tapenade. 

Vragen of meer informatie over broodsoorten?

Als broodbakker heb je de keuze uit vele broodsoorten. Heb je advies nodig? Bakwinkel helpt je graag op weg. Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice waar onze bakkers je te woord staan. 

Veelgestelde vragen
Wat voor soorten brood zijn er?

Er zijn ingrediënten en bakmixen voor talloze soorten brood te vinden in onze Bakwinkel, variërend van traditioneel wit- en volkorenbrood tot speciale broodsoorten zoals speltbrood, zuurdesembrood, roggebrood, en glutenvrij brood. Wij hebben een breed assortiment om aan al je bakbehoeften te voldoen.

Hoeveel verschillende soorten brood zijn er?

Er zijn wel honderden verschillende soorten brood. Van klassiekers tot nieuwe creaties, er is altijd iets dat past bij je smaak en behoeften.

Wat is Ezekiel brood?

Ezekiel brood is een biologisch, volkoren brood gemaakt van een mix van granen en peulvruchten. Het dankt zijn naam aan een bijbels recept en is populair voor zijn hoge voedingswaarde en vezelrijke inhoud.

Wat is het populairste brood?

Het populairste brood in onze Bakwinkel is zonder twijfel het volkorenbrood. Dankzij de robuuste smaak, de textuur en de vele gezondheidsvoordelen, kiezen veel bakkers graag voor dit brood.

Wat voor soort brood is het gezondst?

Volkorenbrood en broden met veel zaden en granen worden vaak gezien als de gezondste opties. Deze zijn rijk aan vezels, bevatten veel voedingsstoffen en helpen bij een gezonde spijsvertering. Ook roggebrood is erg gezond.

Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...