0
0
Navigatie
Beoordeeld met een 9.0/10

Waar komt de hazelnoot vandaan?

Dit type noot is de vrucht van de Hazelaar, een heester van de berkenfamilie uit West-Europa. De noten zijn verkrijgbaar in diverse soorten die in vorm variëren, van kogelvormig tot langwerpig, van 1,5 tot 2 cm groot. De meeste noten worden geïmporteerd uit Turkije. Het voordeel is dat de noten het gehele jaar beschikbaar zijn. De hazelnoot heeft een typische notensmaak. Net zoals de amandelen en walnoten bestaat deze noot uit goede, essentiële vetten. 

Bij welke recepten kun je hazelnoten gebruiken?

De meeste mensen zullen bij dit type noot denken aan chocoladerepen. Deze noten zijn dan ook een geweldige combinatie met chocolade. Maar naast chocolade wordt deze nootsoort ook veel gebruikt bij gebak en snoepgoed. Maar het is niet alleen perfect om te gebruiken bij tussendoortjes, maar ook in hoofdgerechten zoals vleesgerechten, maaltijdsalades en ragouts. Het is een perfecte noot die zowel bij hartige als zoete gerechten te combineren zijn. En wat dacht je van een ontbijtje met yoghurt en verse stukjes hazelnoot? Gegarandeerd een goede start van de dag!

Hoelang zijn hazelnoten houdbaar?

Het voordeel van deze nootsoort is dat het lang houdbaar is, mits je het op de juiste manier bewaart. De noot is tenminste 2 jaar houdbaar op een droge en geventileerde plaats. Het beste kun je de noot bewaren in een dop. Bij het nuttigen van de noot is het nodig dat de dop gekraakt wordt met een notenkraker. Het is nog best een werkje om alle noten van hun dop te verwijderen. Bij Bakwinkel heb je de ook de keuze uit noten zonder dop, net zo makkelijk!

Hoe gezond zijn hazelnoten?

Net zoals andere noten is de hazelnoot ontzettend gezond. Het zit boordevol plantaardige eiwitten, vitaminen en mineralen. Zo bestaat de noot uit vitaminen B1, B2 en B6 en uit de minerale calcium, magnesium, zink, fosfor en kalium. De noten zitten boordevol antioxidanten dat het lichaam beschermt tegen oxidatieve stress beschermen, wat celschade en veroudering kan veroorzaken.

Welke soorten hazelnoten zijn er verkrijgbaar?

Bij Bakwinkel vind je diverse soorten hazelnoten, zo zijn ze kleine stukjes verkrijgbaar, maar ook witte en bruine noten. Het verschil hierin is dat de witte variant ontdaan is van zijn bruine jasje. Daardoor is de textuur en smaak iets zachter dan de bruine variant. Daarnaast bestaat het assortiment van de webshop ook nog uit geroosterde noten, chocolade noten en noten in dop. Kortom, bij Bakwinkel vind jij jouw gewenste hazelnoot. 

Meer informatie?

Ben je op zoek naar verse, kwalitatieve hazelnoten, kijk dan op de webshop Bakwinkel en bekijk het brede assortiment. Heb je advies nodig? Schroom dan niet om contact op te nemen de bakkers van Bakwinkel.

Veelgestelde vragen
Waar kun je de lekkerste hazelnoten kopen?

De allerlekkerste hazelnoten kun je kopen bij Bakwinkel. We selecteren zorgvuldig onze ingrediënten om ervoor te zorgen dat jij de beste kwaliteit krijgt voor jouw bakcreaties.

Waar zijn hazelnoten goed voor?

Hazelnoten zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen! Ze bevatten veel onverzadigde vetten, vitamine E, vezels en antioxidanten. Ze zijn dus zowel goed voor je smaakpapillen als voor je gezondheid.

Wat doe ik met verse hazelnoten?

Je kunt verse hazelnoten gebruiken in vele recepten, die je kunt bekijken bij de recepten op Bakwinkel. Ze geven een rijke smaak aan cakes, taarten, broden en koekjes. Je kan ze ook roosteren voor een diepere smaak.

Kan je een hazelnoot eten?

Jazeker! Hazelnoten zijn heerlijk om zo te eten, maar je kunt ze ook toevoegen aan je recepten om wat crunch en smaak toe te voegen. Bij Bakwinkel hebben we een breed scala aan recepten waarin hazelnoten worden gebruikt.

Hoe maak je hazelnotenmeel?

Hazelnotenmeel is eenvoudig te maken. Rooster eerst de hazelnoten lichtjes, laat ze afkoelen en verwijder de schil. Maal ze vervolgens fijn in een keukenmachine of blender tot meel. Alles wat je nodig hebt voor zelf hazelnootmeel maken, vind je bij Bakwinkel.

Hoe brand je hazelnoten?

Het branden van hazelnoten is een eenvoudig proces. Verwarm een pan op middelhoog vuur, voeg de noten toe en roer regelmatig. Wanneer ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken, zijn ze klaar!

Hoe bewaar je verse hazelnoten?

Verse hazelnoten bewaar je het beste op een koele, droge plaats in een luchtdichte container. Zo blijven ze langer vers en behouden ze hun heerlijke smaak. Meer bewaarrichtlijnen vind je op Bakwinkel.

Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...