Alles wat je nodig hebt om Limburgse vlaai te maken vind je bij Bakspullen. We bieden een breed scala aan bakmixen, ingrediënten en bakspullen om uit te kiezen, zodat je de perfecte combinatie voor jouw vlaai kunt vinden!
Limburgse vlaaien zijn er in vele varianten, waaronder de traditionele vruchtenvlaaien zoals appel en abrikoos, luxe vlaaien zoals een linzenvlaai en een progresvlaai en modernere varianten zoals aardbeien met bavarois.
Toppings als slagroom, ijs of gesneden fruit zijn heerlijk om je Limburgse vlaai mee af te werken. Je kunt ook schuimblokken, amandelschaafsel of meringue gebruiken voor een luxe vlaai. Het deksel wordt vaak gemaakt door een raster, riempjes of een gesloten deksel van deeg te maken. Een rijstevlaai heeft meestal geen deksel van deeg, maar wordt vaak afgewerkt met slagroom en chocoladekrullen.
Afhankelijk van de grootte van je vlaai, kun je meestal tot twaalf punten snijden. Meestal wordt een vlaai echter gesneden in 6-8 punten.