0
0
Navigatie
Beoordeeld met een 9.0/10

Welke soorten suiker zijn te koop bij Bakwinkel en wat is het verschil?


Voordat we je meer gaan vertellen over de parelsuiker, gaan we je eerst meer informatie geven over de andere soorten suikers. De meest voorkomende suiker in bakrecepten is kristalsuiker. Deze suiker mag absoluut niet ontbreken in de keukenkast. Dit noemen ze ook wel de ‘gewone’ suiker, het is de basis bij veel andere soorten suikers. Kristalsuiker heb je ook in suikerklontjes. Een type suiker dat veel op kristalsuiker lijkt is fijne suiker. Fijne suiker is nog fijner doordat het gezeefd is. Een kenmerk van dit product is dat het door de fijne structuur sneller oplost dan gewone suiker. Als je denkt dat er geen fijnere suiker is dan dit type, heeft het mis. Denk maar eens aan poedersuiker. Iedereen die een keer een pannenkoek of poffertje heeft gegeten, is hiermee bekend. Ook is dit product perfect voor het decoreren van taarten en gebak. Een andere bekende suikersoort is basterdsuiker. Dit ingrediënt bestaat uit suikerstroop, waardoor het gebak smeuïger wordt. Dit product is te koop in drie kleuren: wit, lichtbruin en donker. Iedere kleur heeft zijn eigen smaak. Vanillesuiker is dé favoriet bij thuisbakkers. Aan dit type is vanille of vanille-extract toegevoegd. Maar kijk even goed naar de ingrediënten op de verpakking, want in de meeste gevallen is er kunstmatige smaakstof toegevoegd, genaamd vanilline. Als laatste zullen we de parelsuiker omschrijven. Een andere benaming hiervoor is greinsuiker of suikerparel. Het product bestaat uit samengeperste suiker. De grote kristallen smelten niet bij het bakken en blijven knapperig. Dit type suiker wordt veel gebruikt bij suikerbrood, Luikse wafels en op kerstkransjes. Bij Bakwinkel kun je parelsuiker kopen in verschillende groottes en hoeveelheden. 

Wat is parelsuiker?


Parelsuiker is onmisbaar bij baksels met een knapperige bite. Een kenmerk aan deze suiker is dat de korrels knapperig blijven tijdens én na het bakken. Dit ingrediënt is bij Bakwinkel te koop in verschillende groottes, soorten en hoeveelheden. Voor een lange houdbaarheid adviseren wij je om de parelsuiker te bewaren in een droge ruimte bij een matige temperatuur.

Vragen of advies nodig?


Bij Bakwinkel vind je kwalitatieve parelsuikers voor het maken van smaakvolle Luikse wafels, suikerbrood en de topping van kerstkransjes. De suiker is verkrijgbaar in diverse groottes, soorten en hoeveelheden. Kijk maar eens rond op de webshop. Kom je er niet aan uit, bel, chat of mail met de bakkers van Bakwinkel.
Cookies op Bakwinkel. Bakwinkel gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie
Aan het laden...